Accés al contingut Accés al menú de la secció
 

Àmbit 4: Foment de la comunicació

El programa de foment ha d’esdevenir una eina potent per comunicar al sector ecològic i a la ciutadania en general la informació relativa a tots els projectes que s’estan desenvolupant. Així mateix, també ha de disposar d’una plataforma d’estudi  dels canvis que es van produint en el sector ecològic, que serveix per avaluar l’impacte de les actuacions que es van desenvolupant i, al mateix temps, per millorar contínuament l’estratègia de foment del sector ecològic a Catalunya.

Aquest àmbit de treball conté els següents projectes de treball:


Projecte de portal web temàtic de producció agroalimentària ecològica

A través del portal temàtic de la producció ecològica (pae.gencat.cat), esdevenir l’aparador de totes les actuacions que el DARP porta a terme sobre PAE i convertir-se en una eina de transferència d’informació  i comunicació amb la ciutadania i amb els operadors ecològics.

  • Informar de les notícies d’actualitat sobre el sector ecològic.
  • Mantenir actualitzada un agenda amb diferents activitats formatives i divulgatives.
  • Incloure publicacions i materials de referència tant propis com externs.
  • Facilitar la gestió de diferents tràmits que han de realitzar els operadors ecològics.
  • Mantenir actualitzada la normativa i informar del llistat d’insums autoritzats en PAE.
  • Incorporar continguts del portal a altres pàgines web de la Generalitat de Catalunya.

Promocionar la producció ecològica a través dels mitjans de comunicació i de les xarxes socials

Comunicar notícies d’actualitat i d’altres informacions d’interès a través dels mitjans de comunicació i les xarxes socials, amb la finalitat de promocionar la producció i el consum de productes ecològics

Estadístiques de l’alimentació i la producció ecològica

Recollir i analitzar dades tècniques, econòmiques i de percepció de la producció agroalimentària ecològica i difondre-les entre les persones i entitats interessades.

  • Elaborar anualment informes analítics de les principals dades sectorials, per conèixer la conjuntura i l’estructura de la producció agrària ecològica de Catalunya.
  • Elaborar bianualment el Baròmetre de percepció i consum dels aliments ecològics.

Data d'actualització: 18.11.2016