Accés al contingut Accés al menú de la secció
Producció agroalimentària ecològica  > Notícies  > S'emet el primer certificat ...
 
Dilluns, 09 de juliol de 2018

S'emet el primer certificat d'insums segons normes UNE per a producció ecològica

El president de Trichodex, Francisco Pérez, ha rebut aquest dilluns de mans del director de certificació del CAAE el primer certificat de normes UNE per a insums aplicables a l'agricultura ecològica. Aquestes noves normes, desenvolupades amb el consens del sector, van ser aprovades recentment pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.


L'objectiu d'aquestes normes és harmonitzar el sector dels insums utilitzats en producció ecològica aportant més garanties als agricultors i dotant les empreses certificades d'una potent eina de cara a la internacionalització dels seus mercats. El primer certificat de normes UNE per a insummes aplicables en agricultura ecològica ha estat lliurat pel director de Certificació del CAAE, Juan Manuel Sánchez Adame, al president de Trichodex, Francisco Pérez, segons un comunicat.

Així, el CAAE s'ha convertit en l'empresa pionera en certificar sota aquesta nova normativa, mentre que Trichodex, firma líder al sector dels insums, ha demostrat la seva decidida aposta per les normes UNE, sent la primera en rebre la certificació.

Durant els dos últims anys, CAAE ha format part del comitè tècnic encarregat de desenvolupar les normes UNE, una decidida aposta del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació per harmonitzar el sector dels insummes ecològics i oferir transparència i més garanties als agricultors i als consumidors finals.

Després de desenes de reunions i debats tècnics, fa uns mesos van veure la llum aquestes normes, creades amb el consens de totes les parts implicades, que aportaran noves possibilitats de mercat a les empreses d'insums que aposten per la producció ecològica. Les certificacions UNE són les més exigents fins ara, buscant així atorgar els esmentats reconeixements únicament a les empreses que compleixin totes les exigències que, avui dia, exigeix un mercat cada vegada més conscient de la necessitat de ser sostenibles i ecològics.

Des de Trichodex, l'arribada d'aquestes normes és sinònim de suma de valor al mercat, ja que les empreses que comptin amb aquesta certificació estaran diferenciades tant al mercat nacional com a internacional, que també ha mostrat interès a comptar amb aquestes normes.


Font: La Vanguardia