Accés al contingut Accés al menú de la secció
Producció agroalimentària ecològica  > Notícies  > Curs online gratuït sobre ...
 
Dimecres, 14 de març de 2018

Curs online gratuït sobre qualitat i seguretat en el sector agroalimentari ecològic adreçat a les persones desocupades de Catalunya

El curs es realitzarà del 12 d'abril al 17 de maig i està organitzat per la SEAE i finançat pel MAPAMA i el Fons Social Europeu. L'objectiu del curs és contribuir a millorar la qualificació dels desocupats/des en tècniques de producció agrària ecològica per a adequar el seu perfil laboral a les necessitats actuals del sector.


180314_Curs_seguridad_calidad

Aquest curs està emmarcat dins el projecte AgroecoInnova - Formación Agroecológica para el Empleo Rural que ofereix una sèrie d'accions formatives i d'innovació social gratuïtes amb l'objectiu de formar en matèria d'Agroecologia a persones desocupades. L'objectiu és dotar aquest col·lectiu d'eines que s'adaptin el seu perfil laboral a les necessitats actuals de sectors en creixement com el de la producció ecològica i l'ocupació rural innovador. El projecte està inclòs dins del Programa Empleaverde de la Fundación Biodiversidad del Ministerio de Agricultura y Pesca, Alimentación y Medio Ambiente (MAPAMA) amb cofinanciació del Fons Social Europeu (FSE).

La Sociedad Española de Agricultura Ecológica (SEAE) s'encarrega de la organització d'aquest curs online i gratuït de 60 hores que es realitzarà del 12 d'abril al 17 de maig.

El curs es realitzarà en línia mitjançant una plataforma e-learning on es posaran a disposició dels alumnes apunts per a cada tema i altres documents complementaris. Igualment s'oferirà un llistat de bibliografia d'interès (articles, llibres, etc.) i d'audiovisuals per a consulta. Per a cada tema es proposarà un test d'autoavaluació per als alumnes. El curs disposarà de tutories en línia voluntàries amb experts, a més d'un fòrum on els alumnes podran compartir dubtes i propostes.

Constarà del següent temari:

 • Tema 1 Introducció a la situació actual del sector alimentari ecològic
 • Tema 2 Legislació d'aplicació en el sector alimentari ecològic
 • Tema 3 Introducció a la seguretat alimentària
 • Tema 4 El sistema d'Anàlisi de Perills i Punts Crítics de Control (APPCC) en producció ecològica
 • Tema 5 EL APPCC en el sector vegetal
 • Tema 6 El control de la qualitat en la indústria agroalimentària ecològica
 • Tema 7 La inspecció i certificació d'una empresa agroalimentària ecològica
 • Tema 8 Bones pràctiques i impacte ambiental de la indústria agroalimentària

 

El curs està dirigit a persones desocupades de Catalunya, preferentment amb experiència o coneixement del sector. Per a la seva justificació s'haurà de lliurar còpia de la targeta de demanda d'ocupació. En cas de rebre més sol·licituds que les places ofertades es donarà prioritat als següents col·lectius:

 • Dones
 • Joves fins 35 anys
 • Persones majors de 45 anys
 • Residents en àrees protegides i/o zones rurals

 

Per tal inscriure's al curs caldrà omplir el següent formulari: Preinscripció al curs "Calidad y seguridad en el sector agroalimentario ecológico. Cataluña, 12/04-17/05/2018"

Més informació:

Díptic informatiu de curs "Calidad y seguridad en el sector agroalimentario ecológico"

Pàgina web informativa de la SEAE

 


Font: www.agroecologia.net (SEAE)