Accés al contingut Accés al menú de la secció
Producció agroalimentària ecològica  > Notícies  > Concepción Fabeiro, presidenta ...
 
Dimecres, 28 de novembre de 2018

Concepción Fabeiro, presidenta electa de la Societat Espanyola d'Agricultura Ecològica/Agroecologia (SEAE)

En el marc del XIII Congrés bianual celebrat a Logronyo (La Rioja), l'Assemblea General Ordinària de la SEAE ha escollit per votació les persones que conformen la nova Junta directiva de la SEAE per als propers 2 anys.


Una vegada més, els socis i sòcies de la Societat Espanyola d'Agricultura Ecològica/Agroecologia (SEAE) han decidit amb els seus vots la composició de la que ja és la nova Junta Directiva per als propers 2 anys. Concepción Fabeiro, Dra. en Enginyeria Agronòma, professora titular de l'àrea de producció vegetal, adscrita a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers Agrònoms i de Muntanyes de la Universitat de Castella-la Manxa (ETSIAM – UCLM) i col·legiada del Col·legi Oficial d'Enginyers Agrònoms d'Albacete, ha estat elegida com a Presidenta d'aquesta organització al costat d'un renovat equip directiu que inclou figures noves així com altres de provinents de l'etapa anterior i que facilitaran el procés de transició en els següents años. Així doncs, l'actual Junta Directiva de la SEAE queda conformada per les següents persones i càrrecs:

CONCEPCION FABEIRO TALLS

PRESIDENTA

Castella La-Mancha

MARIA DOLORS RAIGON JIMENEZ

VICEPRESIDENTA 1a

Comunitat Valenciana

CARMELO GARCIA ROMANÍ

VICEPRESIDENT 2n

Castella La-Mancha

FRANCO LLOBERA SERRA

SECRETARI

Comunitat de Madrid

JESUS OCHOA MONEO

TRESORER

La Rioja

MARISA REIG

VOCAL

Catalunya

JOSE MANUEL TORRES NET

VOCAL

Andalusia

PILAR GALINDO MARTINEZ

VOCAL

Comunitat de Madrid

ALFONSO DOMINGUEZ GENTO

VOCAL

Comunitat Valenciana

MARIA JOSE PAIA VALDES

VOCAL

Comunitat Valenciana

ISABEL GONZALEZ DIAZ DE VILLEGAS

VOCAL

Cantàbria

KAREN HOBERG

VOCAL

Catalunya

 

Concepción Fabeiro, Concha per als qui la coneixen, anteriorment ja havia estat membre de la Junta Directiva (JD) de la SEAE, de l'any 2002 al 2012, exercint el càrrec de Tesorera, entre altres activitats, pel que sempre ha desenvolupat un paper actiu i dinàmic dins de l'organització. “Des d'una situació de més experiència, m'he postulat en aquesta ocasió per a la JD perquè vull continuar col·laborant en la consecució de les finalitats de la SEAE. Em motiva, sobretot, aconseguir que les sòcies i socis de SEAE sentin la necessitat i tinguin l'oportunitat de realitzar aportacions dins de les seves pròpies capacitats i habilitats”. I acaba assenyalant que: “Continuaré treballant per fer una SEAE més democràtica, transparent i inclusiva.” 

En la vicepresidència, continuen dos dels càrrecs amb més pes de l'antiga legislatura: Mª Dolores Raigón Jiménez (antiga presidenta) i Carmelo García Romero (que renova com a vicepresident), ambdues persones reconegudes per la seva àmplia trajectòria en agricultura i ramaderia ecològica, respectivament, entre molts altres àmbits relacionats amb l'agroecologia. També repeteix en la JD Jesús Ochoa, agricultor ecològic d'àmplia trajectòria, que des de 2012 exerceix el seu càrrec com a Tresorer, entre moltes altres funcions, com per exemple, ser un dels principals enllaços entre les institucions de La Rioja i la SEAE per a la consecució del XIII Congrés SEAE realitzat amb molt èxit a Logronyo, CCAA d'on procedeix. Altre dels càrrecs que repeteix però amb nova funció és Franco Llobera, nou Secretari de la JD, que aportarà la seva experiència de més de 30 anys en l'assistència tècnica per al desenvolupament de sistemes alimentaris i agroecològics locals que realitza en organitzacions com la Xarxa Terrae. 

Com vocals, les persones elegides han estat: Marisa Reig, Llicenciada en Farmàcia; agricultora i ramadera ecològica d'àmplia trajectòria; Pilar Galindo, sociòloga, fornera, ecofeminista, escriptora i educadora en alimentació agroecològica, consum responsable, salut alimentària i ambiental (repeteix com a membre de la JD); Alfons Domínguez Gento, del Servei de Producció Ecològica de l'Estació Experimental Agrària de Carcaixent (GVA); Mª José Payá Valdés, enginyera agrònoma que treballa actualment com a professora de formació professional agrària; Isabel González Díaz de Villegas, Llicenciada en Informàtica a més d'agricultora i ramadera ecològica a Cantàbria; i Karen Hoberg, economista de formació i especialitzada en temes com la Cooperació per al Desenvolupament o Polítiques de Desenvolupament Rural. 

Totes aquestes persones fan una ferma aposta per formar part de la SEAE i treballar perquè continuï sent una organització de referència dins de l'àmbit agroecològic i una entitat decisiva al camí cap a una transició agroecològica del model agroalimentari actual. 

Recordem que SEAE es va constituir el 1992 per aglutinar els esforços d'agricultors, tècnics, científics i altres persones, encaminats cap al desenvolupament de sistemes sostenibles de producció agrària fonamentats en els principis ecològics i socioeconòmics promoguts pels moviments d'Agricultura Ecològica, l'objectiu fonamental del qual és l'obtenció d'aliments i matèries primeres de màxima qualitat, respectant el medi ambient i conservant la fertilitat de la terra, mitjançant la utilització òptima dels recursos locals, potenciant les cultures rurals, els valors ètics del desenvolupament rural i la qualitat de vida.


Font: SEAE