Accés al contingut Accés al menú de la secció
Producció agroalimentària ecològica  > Notícies  > El Departament d’Agricultura ...
 
Divendres, 16 de novembre de 2018

El Departament d’Agricultura abona 11,7 MEUR de l'ajut per a la ramaderia ecològica i l’ajut de zones amb limitacions naturals de la convocatòria 2017

Aquest divendres s'inicia el pagament de l’ajut a la ramaderia ecològica per un import de 5.126.928,29 € i el segon pagament de l’ajut a les zones amb limitacions naturals o altres limitacions especifiques per un import de 6.651.042,76 €.


l Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació continua efectuant els pagaments del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya PDR.cat2020 complint així amb els compromisos assumits amb els agricultors.

Així el DARP fa efectiu a partir d’aquest divendres 16 de novembre el pagament dels imports corresponents a la campanya 2017 de l’ajut per a la Ramaderia Ecològica i el pagament restant de l’ajut a les Zones amb limitacions naturals, que es correspon amb el 60% de l’ajut.

Aquests ajuts, amb compromisos a 5 anys vista, s’emmarquen dins el PDR.cat2020, amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER). L’import total dels pagaments és de 5.126.928,29€ de la Ramaderia ecològica i 6.651.042,76€ del 60% restant de l’ajut a les Zones amb limitacions naturals.

Ramaderia ecològica

L’objectiu d’aquest ajut és compensar el lucre cessant i l'increment de costos associats a pràctiques respectuoses envers el medi ambient que suporten els operadors ecològics. En aquest sentit, l'operació té en compte la variació en el rendiment productiu, la millora de les instal·lacions i la disminució de la densitat animal, i la disminució dels transports d'animals entre granges de cria i d'engreix. Així mateix, també preveu la variació en els costos per l'increment de la despesa relativa a la major dedicació dels productors i la inclusió de farratges ecològics en la dieta, en substitució d'una dieta únicament basada en pinsos concentrats.

Aquest pagament es farà efectiu a 531 beneficiaris de 30 comarques.

Més informació