Accés al contingut Accés al menú de la secció
Producció agroalimentària ecològica  > Notícies  > Segons un estudi de Zion Market ...
 
Divendres, 17 d'agost de 2018

Segons un estudi de Zion Market Research, el mercat mundial d'aliments i begudes ecològiques arribarà als 283.226 milions d’euros al 2024

Segons l'informe, el mercat mundial d'aliments i begudes ecològiques es va valorar aproximadament als 109.367 milions d’euros a l'any 2017 i s'espera que generi uns ingressos de prop de 283.226 milions d’euros a finals de 2024, creixent a una taxa de creixement anual del 14,56% entre 2017 i 2024.


Zion Market Research ha publicat un nou informe titulat "Mercat d'aliments ecològics i begudes per tipus de producte {aliments ecològics (fruites i hortalisses, carn, peix i aus de corral, productes lactis, aliments congelats i processats i altres) i begudes ecològiques (Productes no lactis, cafè i te, cervesa i vi i altres)}: Perspectiva global de la indústria, anàlisi integral i pronòstic, 2017 - 2024 ".

Es preveu que Amèrica del Nord domini el mercat amb el creixement més elevat durant el període previst. Amèrica del Nord va tenir aproximadament el 40% del percentatge d'ingressos del mercat mundial. L'augment de la consciència de salut entre els consumidors i la creixent popularitat dels aliments i les begudes ecològiques estan impulsant la demanda a Amèrica del Nord. L’increment dels problemes de salut com la diabetis, l'obesitat i els trastorns digestius són també un dels factors que impulsen el creixement del mercat d'aliments i begudes ecològiques a la regió. Hi ha una gran quantitat d'explotacions ecològiques a Amèrica del Nord en comparació amb altres regions i algunes de les empreses se centren en invertir en la creació d’indústries, el que també anticipa el creixement del mercat en aquesta regió.

Europa va representar més del 33% del total d'ingressos a nivell mundial. El creixement a Europa respon al canvi de paradigma de la població cap a una preferència d'estil de vida saludable i l'augment de la consciència sobre els beneficis per a la salut dels aliments i les begudes ecològiques. L'augment de la seva accessibilitat als punts de venda fa que sigui més fàcil per als consumidors comprar aquests productes. Es preveu que Alemanya lideri el mercat a Europa, mentre que en altres països europeus, com el Regne Unit, França, Espanya, Rússia i Itàlia, també s’espera un ràpid creixement del mercat ecològic.

Es preveu que Àsia-Pacífic enregistri un ràpid augment de l’índex anual de creixement durant el període de previsió, a causa de l'estil de vida canviant i l'augment de la renda disponible dels consumidors. L’increment de la consciència sobre els beneficis de l’alimentació ecològica per a la salut, juntament amb l'avanç en les tècniques de cultiu ecològic, impulsarà la demanda en la regió durant aquest període. El mercat asiàtic importa quantitats importants d'aliments transformats i begudes ecològiques dels països desenvolupats d'Europa i Amèrica del Nord. Els països industrialitzats i desenvolupats, com Austràlia, Nova Zelanda, Japó, Singapur, Hong Kong i Corea, són els principals mercats d'aliments ecològics a l'Àsia-Pacífic. També hi ha un augment de la demanda de productes en països en vies de desenvolupament, com ara l'Índia i la Xina, a causa de la consciència sobre els beneficis de l'alimentació ecològica.

Es preveu que l'Orient Mitjà i Àfrica i Amèrica Llatina tinguin un ràpid creixement en el període d’estudi. Es preveu que la ràpida adaptació de la cultura occidental i l'augment de la consciència sobre l’alimentació ecològica contribueixin al creixement del mercat d’aquests productes en el futur.


Font: Zion Market Research (19/06/2018)