Accés al contingut Accés al menú de la secció
Producció agroalimentària ecològica  > Notícies  > Nova fira internacional de ...
 
Dimarts, 14 d'agost de 2018

Nova fira internacional de productes ecològics a Madrid

L’organitzador d'esdeveniments internacionals Diversified Communications ha anunciat avui el llançament de la fira Organic Food Iberia. Aquesta nova fira per a la cada vegada més important indústria ecològica d'Espanya s'inaugurarà al recinte firal IFEMA de Madrid el 2019.


Aquesta nova fira es celebrarà els dies 6 i 7 de juny de 2019, unes dates que no coincideixen amb els altres grans esdeveniments del calendari ecològic internacional.

Sorprenentment, atès que Espanya té la major àrea de producció ecològica a Europa, serà el primer esdeveniment internacional de professionals ecològics que es celebrarà al país.

El llançament d’aquesta fira és una resposta directa als productors espanyols que demanaven una fira internacional dedicada a promocionar aquest mercat cada cop més reeixit. I no són els únics. Els mesos de consulta amb els principals actors i associacions d'Espanya, incloent-hi totes les regions més importants, han demostrat que hi havia una gran demanda i suport per aquest nou esdeveniment. Segons l’opinió de molts d’ells, ja feia mot de temps que calia.

Segons Francisco Javier Maté, subdirector general de Qualitat Diferenciada i Agricultura Ecològica del Ministeri d'Agricultura espanyol, "Tenir una fira professional a Espanya específica per a productes agroalimentaris ecològics és una de les accions incloses en l'Estratègia Nacional de Producció Ecològica 2018-2020, elaborada pel Ministeri d'Agricultura. Per aquest motiu, ens complau que aquest certamen es posi en marxa el 2019. La celebració de la fira a Madrid permetrà reunir a productors de tota la Península Ibèrica, amb tota la seva gran diversitat i potencial".

Per Álvaro Barrera, president de l'Associació ECOVALIA, "És hora que Espanya tingui un punt de trobada per la producció, la indústria i la comercialització, que reflecteixi l'augment creixent del consum ecològic. Aquesta fira serà una aposta segura per al futur".

Fernando P. Gómez Molina, director general de l’Associació de Productors i Exportadors de Fruites i Hortalisses de la Regió de Murcia (Proexport), diu: "Ens prenem amb interès el compromís que Diversified ha demostrat per organitzar una fira a Madrid per promocionar els nostres aliments ecològics i atraure compradors i professionals de tot el món. Hem detectat la creixent confiança del mercat europeu de distribució d'aliments cap als productors espanyols de fruites i hortalisses ecològiques, igual que sempre hem tingut per la producció convencional. Podem dir que Organic Food Iberia ha arribat en el moment adequat ".

Amândio Santos, president de la Junta de PortugalFoods, afirma: "La fira Organic Food Iberia ajudarà a augmentar les exportacions i la producció nacional de productes ecològics certificats, aportant bons resultats, no només al sector primari, sinó també a la indústria relacionada. Orgànic Food Iberia aplega els dos països de la península i n'estimula els resultats potencials, apel·lant als compradors internacionals. Ja coneixem l'excel·lent treball de Diversified en l'organització d'altres fires, així que estem segurs que aquest esdeveniment serà tot un èxit".

Carsten Holm, director gerent de Diversified Communications UK, està encantat amb l'increïble suport que ha rebut el concepte: "Arran dels suggeriments d’una sèrie d’empreses que coneixem a Espanya, vam començar a parlar amb moltes de les regions, així com amb les associacions més relevants. Tothom s'ha mostrat increïblement positiu amb la idea. Nosaltres disposem d'una gran xarxa internacional, que tenim la intenció d'aprofitar al màxim, i esperem poder treballar amb tots els grups d'interès per crear un esdeveniment de veritable nivell mundial per als sectors ecològics espanyols".

Diversified Communications és un dels principals impulsors del sector ecològic amb més de 25 anys d'experiència. Els seus esdeveniments de gran èxit inclouen la fira Natural & Organic Products Europe de Londres, la fira Nordic Organic Food Fair and Natural Products Scandinavia de Suècia, Naturally Good  d’Austràlia i, més recentment, el GO! Organic Consumer Festival, que es celebrarà per primer cop aquest setembre a Londres. A més de les fires, Diversified publica Natural Products News i NaturalProductsGlobal.com.

Conjuntament amb la fira Organic Food Iberia, Diversified Communications també celebrarà la primera edició d’Eco Living Iberia, un certamen dedicat a la bellesa sostenible i la vida ecològica.

Més de 300 expositors mostraran la millor elecció d'aliments, begudes, vi, cura personal, bellesa, cura de la pell, productes ecològics, sostenibles i èticament produïts èticament, roba, articles per a la llar i productes de neteja.

"La sinergia natural entre els dos esdeveniments garantirà que s’ampliïn les oportunitats de negoci per a tots els assistents", segons Carsten Holm. "Molts dels noms més importants dins l'àmbit natural i ecològic estaran presents, moltes de les regions més importants ja han reservat pavellons dedicats i s'espera la visita de milers de compradors comercials d'arreu d'Europa i del món. És increïblement emocionant i estem esperant la posada en escena del que esperem es converteixi en un dels esdeveniments de comerç ecològic més importants del món".


Font: Diversified Communications
Per a més informació, poseu-vos en contacte amb:
Espanya: Susana Andrés Omella a sandres@divcom.co.uk
Regne Unit: Fiona Allen a fallen@divcom.co.uk