Accés al contingut Accés al menú de la secció
Producció agroalimentària ecològica  > Notícies  > INTIA vol que la seva finca de ...
 
Dimarts, 07 d'agost de 2018

INTIA vol que la seva finca de Sartaguda sigui referent en agricultura ecològica

Des del passat 28 de juny, la finca experimental de l'empresa està inscrita en el Consell de la Producció Agrària Ecològica de Navarra (CPAEN).


A partir d'ara, tota l'experimentació que INTIA desenvolupi a la seva finca de Sartaguda es realitzarà de forma ecològica. El passat 28 de juny es va inscriure en el Consell de la Producció Agrària Ecològica de Navarra (CPAEN).

En les seves 20 hectàrees de superfície, l'empresa pública INTIA treballa amb cultius hortícoles d'exterior i d'hivernacle, amb fruiters i amb cultius extensius. Algunes de les seves parcel·les d'hivernacle ja seguien els principis de producció ecològica des de 2002 i una de les d'exterior des de 2015.

Producció ecològica

L'empresa navarresa pretén treballar temes clau com la fertilitat del terra, la sanitat vegetal, el maneig de cultius i el maneig d'herbes adventícies, aspectes fonamentals i totalment relacionats entre si dins de l'agroecosistema. A més, s'encarregarà de transferir al sector tot el coneixement obtingut en l'esmentada experimentació.

L'objectiu és aconseguir un maneig agrari més sostenible i convertir la finca en un centre de referència en l'àmbit de l'agricultura ecològica.

Es busca atendre les demandes entorn de la producció ecològica, detectades en INTIA tant a través de professionals de l'agricultura que ja es dediquen o desitgen dedicar-se a la producció ecològica com a través de reunions per àmbits productius que s'han vingut realitzant en els dos últims anys, així com altres estudis com el realitzat en el marc del projecte europeu de I+D SME Organics.

L'objectiu d'aquesta nova forma de producció a totes les parcel·les és apostar per un maneig agrari més sostenible i convertir aquesta finca en un centre d'experimentació i investigació de referència en l'àmbit de l'agricultura ecològica.

La finca

Per a això, a més, està previst realitzar durant aquest any inversions en la finca destinades tant a la reforma de l'edifici principal (condicionament de sales per al seu ús com a sala de reunions, sala de cursos de formació o sala per a assistents a jornades de portes obertes) com a millores a les instal·lacions (modernització del sistema de reg).

Es tracta d'una finca experimental de regadiu que acull un magatzem agrícola i en ella s'efectuen assajos de produccions hortofructícoles a l'aire lliure i en hivernacles de 232 varietats. Es conreen diferents tipus d'enciam d'hivern, escarola, ceba per a grapats, recopilació de varietats de tomàquet local; control de plagues en borratja, bleda i card; ametller, cirerer, pomera, presseguer, codony i perera.


Font: navarracapital.es