Accés al contingut Accés al menú de la secció
Producció agroalimentària ecològica  > Notícies  > Amsterdam estrena el primer ...
 
Dimecres, 28 de febrer de 2018

Amsterdam estrena el primer supermercat del món “lliure de plàstics”

Una cadena holandesa especialitzada en productes ecològics obre un nou establiment aprofitant la sensibilització ciutadana davant del problema dels residus plàstics


La preocupació ciutadana per l'excés de plàstics en sectors com els productes d'alimentació -i en especial, per l'impacte ambientalde la mala gestió d'aquests residus- està facilitant l'aparició de tota mena de respostes i intents de minimitzar aquest problema d'abast global.

La cadena de supermercats ecològics Ekoplaza ha fet un pas més en aquest sentit amb la inauguració, el 27 de març a Amsterdam, del primer supermercat “lliure de plàstics”.

El nou Ekoplaza Lab es troba en la Jan Pieter Heijestraat d'Amsterdam i ofereix prop de 700 productes d'alimentació i begudes en els quals no s'utilitzen plàstics, a més d'evitar aquest tipus de compostos derivats del petroli en les bosses i embalatges a disposició del públic.

Aquest nou supermercat holandès tipus pop-up ofereix sol productes a granel o embolicats en paper, cartró o altres alternatives amb certificació ecològica.

“Creus que no podem prescindir del plàstic amb productes alimentaris i begudes? Ekoplaza LAB demostra el contrari! Pots trobar més de 680 productes ecològics sense plàstic a la nostra botiga”, exposa aquesta cadena a la seva pàgina a internet.

Ekoplaza compta amb 74 establiments a Holanda i, segons els seus responsables, el projecte LAB d'Amsterdam vol ser un primer pas per implantar el concepte ‘sense plàstics’ de forma més àmplia. El segon establiment d'aquest estil podria obrir les seves portes el pròxim estiu a l'Haia i, a mitjà termini, la proposta és que tots els supermercats de la cadena disposin almenys d'una passadís en el qual s'ofereixin exclusivament productes sense plàstics.

La iniciativa de la cadena Ekoplaza compta amb el suport d'organitzacions sense ànim de lucre especialitzades en la lluita contra la contaminació per plàstics com la britànica ‘A Plastic Planet’.


Font: lavanguardia.com