Accés al contingut Accés al menú de la secció
Producció agroalimentària ecològica  > Notícies  > El consum ecològic a Europa ...
 
Dimecres, 21 de febrer de 2018

El consum ecològic a Europa segueix vent en popa i torna a créixer el 2016

El consum d'aliments eco a Europa va generar unes vendes per valor de 33.500 milions d'euros el 2016, l'11,4 % més davant l'any anterior, dels que 30.700 milions d'euros van correspondre a la Unió Europea (+12 %) que és el segon mercat més important després dels Estats Units.


Aquestes dades són un extracte de l'anuari “El Món de l'Agricultura Ecològica. Estadístiques i tendències emergents 2018”, que s'ha presentat el dia inaugural de la fira internacional ecològica BioFach, inaugurada aquest matí a la ciutat alemanya de Nuremberg.

El text destaca que, després de la crisi financera, és la segona vegada que aquest mercat experimenta un creixement de dos dígits i en el que ressalta el creixement del 22 % de França, amb una factura per valor de 6.736 milions d'euros, només per darrere d'Alemanya (9.478 milions d'euros) i davant d'Itàlia (2.644 milions d'euros).

La superfície eco a Europa puja a 13,5 milions d'hectàrees

L'estudi -elaborat per la Federació Internacional de Moviments d'Agricultura Orgànica (Ifoam, per les seves sigles en anglès) i per l'Institut d'Investigació per l'Agricultura Ecològica (FiBL, per les seves sigles en alemán)- reflecteix que la superfície eco europea ha tornat a créixer fins als 13,5 milions d'hectàrees (+6,7 %), de les quals 12,1 milions (+8,2 %) corresponen a la Unió Europea (UE).

Espanya al capdavant, amb més de dos milions d'hectàrees, seguida d'Itàlia, amb 1,8 milions i de França, amb 1,5 milions són els principals països productors; els dos últims, a més, amb un augment interessant de més de 300.000 ha en el cas italià i gairebé 216.000 més en el francès.

El percentatge de superfície dedicada a la producció eco del total agrícola a Europa és del 2,7 %, percentatge que puja al 6,7 % a la UE; a Liechtenstein, aquest percentatge assoleix el 37,7 % i, en l'àmbit comunitari, és Àustria el país que encapçala el rànquing, amb el 21,9 %.

Dades positives també en el nombre de productors i transformadors eco

També augmenta el 6,9 % el nombre de productors, amb 373.240 a Europa (només a la UE la xifra s'apropa als 300.000, un 10 % més), amb Turquia en primer lloc (67.879), seguida d'Itàlia (64.210) i Espanya (34.673).

El de transformadors eco va pujar el 10,2 % a 65.889 a Europa (62.652 a la UE); els importadors es van situar en 4.700 al territori europeu (4.000 a la UE); amb Itàlia (17.000) i Alemanya (1.600) com els primers respectivament.

Referent al consum, a Europa es va acostar als 41 euros per càpita el 2016, xifra que s'eleva fins als 60,5 euros de mitjana a la UE, amb un país que encapçala, des de fa anys la llista, Suïssa i una despesa de 274 euros per càpita, seguida per Dinamarca (227 euros) i per Suècia (197 euros).


Font: efeagro.com | 15 FEBRER 2018 | A.P. EFEagro