Accés al contingut Accés al menú de la secció
Producció agroalimentària ecològica  > Notícies  > El consum s'enlaira
 
Dimecres, 22 de novembre de 2017

El consum s'enlaira

EcoActivistas és el grup que dirigeix The Ecologist. En aquest petit article ens parlen de l'enlairament del sector ecològic després de l'èxit de la recent edició de BioCultura Madrid. Un èxit que crida l'atenció de les grans superfícies i dels fons d'inversió. Però el sector ecològic és, o deuria ser-ho, una mica més que “un nínxol de mercat”. Els nínxols estan bé per als morts. Però el sector “bio” està molt viu. I continua...


L'èxit de BioCultura Madrid en la seva 33 edició ha estat rotund. L'afluència de públic ha estat notòria i el creixement del terra expositiu, en un 56%, no ha defraudat ningú. Per si fos poc, l'assistència massiva de professionals del sector tampoc no ha deixat indiferent ningú. Passadissos plens, sales atapeïdes, un showcooking que ha funcionat rebentant la doble sala cada dia, el showroom d'ecoestètica atapeït... No es pot demanar més. A més, el primer dia de fira, que sol ser el més fluix, dia festiu a Madrid aquest any, va multiplicar l'assistència de públic i professionals.

BioCultura és una fira que és capaç de crear tendències. Però, alhora, és una fira “reflex”: reflecteix el que la societat demanda. I el que pot veure qualsevol en assistir a BioCultura és que el sector “bio” està a un “pèl” d'un “boom” total. Per això els fons d'inversió i les grans superfícies han detectat un nínxol de mercat interessant. Fins aquí, tot és positiu. Ens alegrem que creixi la competència i que els aliments ecològics es democratitzin. De fet, des de The ecologist no hem fet cap altra cosa que lluitar per això des que fundem la revista.

Però les grans empreses no se'ls pot deixar soles. Podrien tenir interessos opacs. Cal seguir-los la pista. Des de la revista diem “sí” a la democratització dels aliments ecològics. Però amb condicions... En el moment en què vegem que aquestes empreses comencen a jugar brut amb consumidors i productors, serem els primers en denunciar l'assumpte perquè els ciutadans/as poden elegir lliurement sabent en qui diposita la seva confiança a l'hora de la cistella de la compra. Creiem que hi ha lloc per a tothom. Creiem que les grans superfícies i altres formes de consum, des de botigues especialitzades fins a cooperatives de consum, herbolaris i/o mercats locals, no tenen per què ser incompatibles. Però fins ara la majoria d'actors del sector han jugat net. Esperem que tothom entengui que al sector ecològic no es poden utilitzar les mateixes rutines que al sector alimentari convencional. Vigilarem de prop aquest assumpte. I felicitats a BioCultura pel tremend èxit d'aquest cap de setmana a Madrid, que els mitjans d'informació han volgut i sabut transmetre la ciutadania de tot Espanya.

EcoActivistas


Font: vidasana.org | opinió | Dilluns 13 de novembre de 2017