Accés al contingut Accés al menú de la secció
Producció agroalimentària ecològica  > Notícies  > Es necessita un fort compromís ...
 
Dimecres, 22 de novembre de 2017

Es necessita un fort compromís institucional per assegurar una bona transició legislativa en matèria de producció ecològica

L'acord de les institucions comunitàries europees per a una nova reglamentació de producció ecològica que van aconseguir el passat mes de juny va ser aprovat pel Comitè Especial d'Agricultura el dilluns passat i per la Comissió Parlamentària d'Agricultura d'avui.


El següent pas és que la proposta de nou reglament sigui ratificat pel Ple del Parlament i pel Consell de Ministres d'Agricultura de la Unió Europea.

Segons Christopher Stopes, President d’IFOAM UE, “IFOAM EU reconeix l'enorme esforç que han fet les institucions per millorar el text. Reconeixem que s’han tingut en compte algunes de les preocupacions destacades per IFOAM EU i s’han realitzat algunes millores. La verificació legal realitzada aquests darrers mesos també ha resolt algunes de les inconsistències anteriorment ressaltades. Tanmateix, la manca d'una gran majoria, tant en el Comitè Especial d’Agricultura (SCA) com en la Comissió Parlamentaria d’Agricultura (COMAGRI), demostra la fragilitat d'aquest text. Països com Àustria (que té un dels majors percentatges de superfície agrària ecològica) i Alemanya (amb el mercat ecològic més gran de la UE) no han aprovat el text, ja que consideren que aquest encara inclou una sèrie d'inconsistències i errors que faran que la seva implementació pràctica sigui molt difícil".

Segons Eduardo Cuoco, Director d’IFOAM UE, "El sector ecològic continua creixent -800.000 hectàrees/any, els dos últims anys, i un 12,6%, de creixement anual del mercat, amb un valor de 27.000 milions d'euros el 2015. El sector té una visió ambiciosa i exigeix ​​una regulació que pugui donar suport al seu desenvolupament, tot mantenint la confiança dels consumidors en els productes ecològics. Encara que s'han realitzat millores, en comparació amb la proposta inicial del 2014, i moltes de les nostres recomanacions han estat recollides en el text final, considerem que el resultat encara està lluny d'un text ideal. Per tant, exigim un ferm compromís per part de les institucions de la UE i dels Estats membres per treballar junts per abordar immediatament les importants debilitats que encara existeixen. Si no, el desenvolupament de la producció ecològica, que comporta un lliurament de béns públics als ciutadans de la UE, es veuran greument obstaculitzats ".


Font: Nota de premsa d’IFOAM EU