Accés al contingut Accés al menú de la secció
Producció agroalimentària ecològica  > Notícies  > L’Institut Montjuic guanya el ...
 
Divendres, 27 d'octubre de 2017

L’Institut Montjuic guanya el Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica

Avui s’ha lliurat el Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica, organitzat per la Generalitat de Catalunya i l’Associació Vida Sana. L'acte de lliurament dels premis de la V edició s’ha fet en la Societat Cooperativa d'Ensenyament El Submarí Lila (El Milà), centre que va guanyar aquest premi l’any passat.


A l’acte hi han assistit el director dels serveis territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a Tarragona, senyor Àngel Xifré, i la directora dels serveis territorials d’Ensenyament, senyora Imma Reguant, acompanyats de la senyora Angeles Parra, presidenta de l’Associació Vida Sana i directora de la fira BioCultura.

En l’edició d’enguany, el primer premi ha estat per l’Institut Montjuïc, de Barcelona,  amb el projecte “Transformem el valor dels aliments: innovació en el circuit alimentari ecològic”. El segon premi ha estat atorgat a l’Escola del Bosc, de Mont-Ral, amb el projecte “Re-evolucionat i re-aprenent del nostre entorn. Els infants emprenedors”, mentre que el tercer premi ha estat concedit a l’Institut Marta Estrada, de Granollers, amb el projecte “De l'hort de Gallecs a l'hort del Congost”.

A més d’aquests premis, el jurat també ha reconegut tres projectes finalistes, concretament els de l’escola Baltasar Segú, de Valls, l’Escola d’Educació Especial Can Barriga, de Badalona i l’Escola Garbí Pere Vergés,  d’Esplugues de Llobregat.

Com s’ha recordat en l’acte de lliurament dels premis, la Generalitat de Catalunya va crear aquest premi l’any 2013, per reconèixer i recolzar l’esforç que fan els centres educatius catalans que realitzen  actuacions i projectes relacionats amb l’agricultura i l’alimentació ecològica. Aquest reconeixement social i institucional suposa un element important per a estimular la seva continuïtat i per a fomentar el futur desenvolupament de nous projectes en aquesta línia.

Des del govern es considera molt important que el treball de la pagesia i dels empresaris del sector agroalimentari es pugui apropar a les noves generacions que s’estan formant, especialment el treball de tots aquells que estan realitzant un esforç afegit en la cura del medi ambient, com són els que treballen en el sector ecològic, pel seu innegable missatge pedagògic.

Durant la presentació de l’acte s’han comentat les novetats que s’han incorporat en la convocatòria del Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica, que a partir d’enguany s’entreguen a la tardor i que, a més de reconèixer projectes de centre, també poden premiar altres experiències o materials educatius realitzats en l’entorn educatiu que tinguin els mateixos objectius. A més, el lliurament dels premis es realitza en el marc de la primera Setmana Bio a l’escola, que consisteix en que durant tota una setmana, els centres educatius de Catalunya poden realitzar activitats orientades al seu alumnat i comunitat educativa, per donar a conèixer la producció agrícola i l’alimentació ecològica.

La primera Setmana Bio a l’escola, també organitzada pels departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Ensenyament i Territori i Sostenibilitat, ha comptat amb la participació de més de 50 centres educatius i 15 biblioteques, i ha arribat a uns 6.000 alumnes. També ha comptat amb la participació d’uns 30 productors ecològics, que han col·laborat amb aquestes activitats.

Abans de l’entrega dels premis, una mestre i una mare del Submarí Lila han fet una presentació del projecte guanyador de l’anterior edició. Igualment, els tres centres guanyadors de l’edició d’enguany, han presentat breument els seus projectes. A l’acte han assistit unes 70 persones.