Accés al contingut Accés al menú de la secció
Producció agroalimentària ecològica  > Notícies  > Espai social de degustació amb ...
 
Dimecres, 26 de juliol de 2017

Espai social de degustació amb hort, a Riudarenes

Emys i Astres obren un rebost a la finca Can Moragues i hi organitzen visites. La fundació Carasso finança el pla.


La finca de Can Moragues de Riudarenes ha ampliat els serveis i disposa des de diumenge d’un nou espai de degustació que inclou una visita a l’hort propi de l’espai (una antiga pallissa agrícola). La Fundació Emys, que gestiona la finca –titularitat de l’Ajuntament–, i la Fundació Astres s’han aliat per obrir El Rebost de Can Moragues.

La botiga amb degustació té 300 metres quadrats i pretén promoure i conservar les varietats “tradicionals de fruita i verdura de la nostra terra”, indica Emys en un comunicat. La botiga obrirà a l’estiu els divendres i els dissabtes de les deu del matí a les vuit del vespre, i els diumenges de les nou del matí a les tres del migdia. A partir del setembre, organitzarà visites i activitats lúdiques. A la botiga es podrà comprar sopa de tomàquet tardà amb menta o sopa de síndria ratllada amb alfàbrega, entre altres productes. La iniciativa dona feina a persones de col·lectius desfavorits.

En la inauguració hi van ser presents, entre altres, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull; el vicepresident de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria; l’alcalde de Riudarenes, Jordi Gironès, i la responsable de sostenibilitat agrícola de la fundació Daniel et Nina Carasso a l’Estat espanyol, Eva Torremocha. Rull va dir que El Rebost és la mostra dels projectes “que fan gran el país”, i Santamaria el va qualificar de “singular” i “irrepetible”.

La fundació Carasso creu en el projecte i hi ha aportat 150.000 euros perquè agafi embranzida. Segons el director de la Fundació Emys, Marc Vilahur, és un dels projectes de l’Estat amb més diners de l’ens que presideix la fundació dels creadors de la marca Danone.


Font: elpuntavui.cat | Comarques gironines | Jordi Ferrer - Riudarenes | 18-07-2017