Accés al contingut Accés al menú de la secció
Producció agroalimentària ecològica  > Notícies  > Agricultura paga l'ajut per a ...
 
Divendres, 07 de juliol de 2017

Agricultura paga l'ajut per a l’agricultura ecològica de l'any 2016

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya fa efectiu aquest divendres 7 de juliol el pagament dels imports corresponents a la campanya 2016 de l’ajut a l’agricultura ecològica.


Aquests ajuts, amb compromisos a 5 anys vista, s’emmarquen dins el PDR.cat2020, amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER). L’import total del pagament és de 5.909.058,08 €.

L’objectiu d’aquest ajut és compensar el lucre cessant i l’increment de costos associats a pràctiques respectuoses amb el medi ambient que suporten els operadors ecològics. En aquest sentit, l’operació té en compte els costos addicionals en la fertilització i l’ús de mitjans de sanitat vegetal certificats i l’increment de mà d’obra que solen tenir la majoria d’operadors ecològics. Així mateix, també contempla la variació en el rendiment productiu i en el preu de venda dels productes certificats. A tots els sectors s’estableix un ajut per als cultius qualificats d’ecològics i un altre d’específic per a període de conversió.

Aquest pagament es farà efectiu a 1.748 beneficiaris de 39 comarques, i té un impacte sobre 31.467,77 ha de conreu.