Accés al contingut Accés al menú de la secció
Producció agroalimentària ecològica  > Notícies  > El CCPAE present a la ...
 
Dimecres, 17 de maig de 2017

El CCPAE present a la BioCultura més participativa

El Consell Català de la Producció Agrària Ecològica ha tingut una presència destacada a la 24 edició de la fira BioCultura Barcelona, celebrada del 4 al 7 de maig al Palau Sant Jordi de Barcelona. El CCPAE ha compartit estand informatiu amb el Departament d'Agricultura, i ha organitzat un taller d'etiquetatge ecològic.


Estand compartit

El CCPAE, de la mà del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, ha tingut una presència fixa entre els expositors mitjançant un estand informatiu que ha permès divulgar la certificació i l'etiquetatge de la producció agrària ecològica entre els assistents durant els quatre dies de certamen.

Presents a la inauguració i als grans debats de la fira

El Consell també ha assistit a la inauguració del Saló, amb la participació d'Anna Pons, membre de la Junta Rectora del CCPAE, acompanyant la directora general d'Agricultura i Ramaderia, Teresa Masjuan, i la directora de BioCultura i presidenta de Vida Sana, Ángeles Parra.

Per altra banda, l'entitat va presenciar la jornada 'El nou mercat bio' de dijous, i que va reunir agents importants del sector ecològic que van conversar sobre temes d'interès donant la seva visió de cap a on s'ha d'anar. Es van realitzar quatre conferències, que van girar a l'entorn de les qüestions de la distribució, el canal especialitzat, les grans superfícies, i altres models de venda.

Tradicional taller d'etiquetatge amb degustació

El Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) i l’Associació Intereco va realitzar divendres un taller d’etiquetatge d’aliments ecològics dirigit a persones consumidores. Els assistents a l’activitat van aprendre a llegir correctament les etiquetes dels aliments ecològics a l’hora que van poder tastar diversos aliments certificats bio a Catalunya cuinats per l’Associació ‘Ecochef España’.

Èxit de participació i debat sobre un futur recinte

Diumenge BioCultura va tancar les seves portes amb un nou èxit pel que fa al nombre de visitants (74.000, 4.000 més que l'any anterior) i un 14% més d'expositors. L'organització ha remodelat el recinte per donar cabuda a més visitants i empreses expositores, i poder ampliar l'aforament sense haver de restringir l'accés de públic com va passar l'any passat.

Premis BioCultura

En el marc de la fira va tenir lloc dissabte a la tarda el lliurament de premis que organitza l'Associació Vida Sana amb els quals es vol destacar a aquells professionals, empreses i establiments que sobresurten, per la seva rigorositat i professionalitat, en la promoció de la cultura "bio", el consum i producció de l'alimentació ecològica, i en la defensa del medi ambient.

Les categories incloses en els premis són: Premis Periodístics (modalitats de premsa escrita, ràdio, TV, Internet i Bloc), Millor Establiment Bio, Personatge Conscienciat, Premi ecogastronòmic i al Producte Bio de l'Any.

Els guardons van recaure en:

- Premi al Portal de Notícies a Internet: EuropaPress Social
- Premi Ràdio: Ecogestiona de Ràdio Intereconomia
- Premi Premsa Escrita: revista Ethic
- Premi al Millor Bloc: Alterconsumismo d'El País
- Premi Televisió: Rosa Correa, d'Informatius de TVE
- Premi ecogastronòmic: Patricia Restrepo: del Restaurant Kimpira de València
- Premi al Personatge Conscienciat: Mariano Bueno
- Premi Producte Bio de l'Any: Gamma de Salses, de Sesmans Organic


Font: Nota de premsa del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica