Accés al contingut Accés al menú de la secció
Producció agroalimentària ecològica  > Notícies  > BioCultura torna a Barcelona ...
 
Divendres, 12 de maig de 2017

Del 4 al 7 de maig la fira amplia el seu espai al Palau Sant Jordi

BioCultura torna a Barcelona per la porta gran

“El sector ecològic està passant per un gran moment tant a Catalunya, com a tot l’Estat espanyol”


Així d’optimista es mostra Angeles Parra, directora de BioCultura, en la presentació de la XXIV edició a la capital catalana d’aquest certamen sobradament consolidat que com és habitual tindrà lloc al Palau Sant Jordi de Montjuïc, tot i que amb novetats substancials.

“Hem remodelat la fira per donar cabuda al major nombre d’empreses i, tot i així, algunes s’han quedat fora i altres no poden participar amb tota l’amplitud d’espai amb què haurien desitjat”, apunta la directora d’aquesta obligada cita amb el món bio que davant el colossal èxit de les seves anteriors edicions, enguany s’amplia habilitant més carpes en espais exteriors i que tindrà una organització global diferent. No obstant això, tot i l’augment de l’espai, poc després d’obrir-se la convocatòria l’àrea expositiva ja estava adjudicada i la llista d’espera de les empreses interessades és llarga.

Tot i que  BioCultura ha crescut de forma gradual i ferma al llarg de la seva trajectòria, enguany l’avanç és encara més notori, ja que amb un creixement d’un 10% en espai i aforament, la fira reunirà en aquesta ocasió a més de 700 expositors i es preveu rebre més de 70.000 visitants.

Bio per a tots

Que el bio ja no és vedat privat d’uns quants, és una evidència que cada any es palpa només apropant-te als accessos de la fira. Des de primeres hores fins quan es pon el sol, cada dia centenars de persones van a BioCultura per prendre contacte amb les propostes més fiables, serioses i contrastades del sector, però sobretot per descobrir un aparador de productes, serveis i alternatives que en cap altre lloc poden trobar-se d’una manera tan organitzada i al mateix temps tan heterogènia i variada.

I per a això no hi ha edat ni condició. BioCultura és un gran escenari on el que preval és la sostenibilitat i el respecte per un planeta millor per a tots, tots dos motius de pes que mouen a joves i no tant, a famílies senceres o a singles, a nouvinguts al món ecològic i als més versats en el tema.

Una fira accessible en tots els sentits i que aquest any encara ho serà més en l’accepció més pràctica del terme ja que l’accés es farà per la porta principal del Palau Sant Jordi a l’Avinguda de l’Estadi, guanyant en amplitud, espai i major nombre de taquilles que facilitaran l’entrada dels visitants.

Alls negres de Conca, cassoles de Zamora i matalassos “made in Catalonia”

A BioCultura el sector es mostra en tot el seu esplendor. Mostra d’això és que entre els seus centenars d’expositors és possible trobar fins l’ “impossible”. La sofisticació dels articles i serveis que en ella es poden veure són el senzill  reflex del panorama bio actual que es cou a nivell internacional i de forma especial a casa nostra.

BioCultura és el reflex d’un mercat que es troba en una clara expansió -assenyala Angeles Parra- I no deixarà de ser així en els propers anys. La gran distribució ha entrat en el sector. A nosaltres ens sembla bé que l’aliment ecològic arribi al major nombre de llars. Ara bé, volem que no es perdi l’essència del nostre sector i creiem que el comerç ‘bio’ ha d’anar acompanyat d’ètica i justícia social “.

Aquest creixement es farà patent en l’enorme varietat d’oferta amb què comptarà aquesta nova edició de BioCultura. D’entrada els visitants trobaran una carpa dedicada a la casa sana i estands sobre mobilitat, energia, banca ètica i comerç just i onegés. Com és habitual, l’espai expositiu es dividirà entre dos pavellons: un dedicat de forma específica a l’alimentació i la cosmètica ecològica certificada, mentre que en el segon s’ubicaran els expositors de moda sostenible, artesania i teràpies.

Quatre dies d’aprenentatge

Un dels punts forts de BioCultura és l’organització d’activitats non stop. De fet són molts els visitants atrets per un programa sempre ple de conferències, tallers i demostracions pràctiques que tenen lloc en diferents sales del recinte de forma simultània.

Aquest any es fa un èmfasi especial en “El Nou Mercat Bio” amb la presència de representants d’aquesta nova línia de negoci d’importants grans superfícies, sense oblidar les activitats relacionades amb el terreny emocional, temes que conviden al debat com el de les vacunes , altres de rabiosa actualitat com la Descodificació Biològica o el Mindfulness, a més de prestar una atenció especial a la moda sostenible i la ecoestètica, fins a un total de 400 activitats que es duran a terme de dijous a diumenge. A destacar les ponències “Alimentació vegetariana a la infància. Taller per a pares i mares” a càrrec de la Metge Pediatre, Míriam Martínez Biarge i “Claus per a portar una dieta vegana i ecològica en equilibri” a càrrec de la Dietista i Coach nutricional, especialitzada en Naturopatia, Mareva Gillioz, ambdues col·laboradores de Bio Eco Actual.

La secció del Show Cooking tornarà a tenir un especial protagonisme en aquesta edició en la qual els visitants podran aprendre de la mà de prestigiosos xefs formes de cuina alternativa com elaborar menús amb superaliments, llavors o algues i fins i tot sortiran amb bones idees per fer còctels ecológics.

Bona música i foodtrucks

BioCultura també es gaudeix a l’aire lliure, ja que en la seva zona exterior habitual els visitants podran degustar bons sabors orgànics en simpàtics foodtrucks i a la carpa de restauració, a més de poder comprar en petites botigues d’alimentació bio i directament a productors.

Tot això amb una programació diària de diferents artistes i deejays que amb les seves músiques del món posaran la banda sonora a una nova edició d’aquesta fira que mira al futur amb una clara vocació d’aconseguir un món més sa, més respectuós i millor per tots.

Tota la informació sobre BioCultura Barcelona a www.biocultura.org

Autora: MariaJo López Vilalta / Morocha, Llicenciada en Ciències de la Informació
Bio Eco Actual Maig 2017


Font: bioecoactual.com | 26/04/2017