Accés al contingut Accés al menú de la secció
 

Notícies de premsa

 
 • Segons un estudi de Zion Market Research, el mercat mundial d'aliments i begudes ecològiques arribarà als 283.226 milions d’euros al 2024 (17.08.2018)
  Segons l'informe, el mercat mundial d'aliments i begudes ecològiques es va valorar aproximadament als 109.367 milions d’euros a l'any 2017 i s'espera que generi uns ingressos de prop de 283.226 milions d’euros a finals de 2024, creixent a una taxa de creixement anual del 14,56% entre 2017 i 2024.
 • Espanya: Les botigues ecològiques especialitzades perden el seu poder, però reaccionen (16.08.2018)
  Segons les últimes dades del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAPAMA), les vendes dels productes ecològics a Espanya van augmentar un 12,5% el 2016, fins arribar a un valor de 1.686 milions d'euros. L'informe de mercat d'EcoLogical es va centrar, entre altres coses, en el desenvolupament dels canals de venda i afirma que el canal especialitzat i independent està experimentant un important procés de reestructuració. Han aparegut nous competidors en termes de cadenes minoristes i tendes online.
 • Nova fira internacional de productes ecològics a Madrid (14.08.2018)
  L’organitzador d'esdeveniments internacionals Diversified Communications ha anunciat avui el llançament de la fira Organic Food Iberia. Aquesta nova fira per a la cada vegada més important indústria ecològica d'Espanya s'inaugurarà al recinte firal IFEMA de Madrid el 2019.
 • INTIA vol que la seva finca de Sartaguda sigui referent en agricultura ecològica (07.08.2018)
  Des del passat 28 de juny, la finca experimental de l'empresa està inscrita en el Consell de la Producció Agrària Ecològica de Navarra (CPAEN).
 • Menús ecològics per a menjadors escolars (06.08.2018)
  “Elaborar menús escolars amb aliments de temporada i procedents de producció ecològica és una alternativa factible i amb molt potencial” tal com estan descobrint professionals de l'àmbit educatiu i de la restauració en els cursos especialitzats sobre menjadors escolars ecològics de la SEAE.
 • Madrid tindrà un centre de formació agroecològic (06.08.2018)
  L'escola comptarà amb un espai de 10.000 metres quadrats d'extensió, majoritàriament destinats a horts.
 • Què pots fer per reduir la teva empremta ecològica, encara que no sàpigues el que és (31.07.2018)
  L'1 d'agost és el Dia de la Sobrecapacitat de la Terra. Es tracta de la data en la qual haurem utilitzat tots els arbres, l'aigua, el terra fèrtil, els peixos i, en general, tots els recursos renovables que la Terra ens pot aportar en un any. Així ho afirma l'ONG Global Footprint Network, un institut d'investigació especialitzat en el recompte dels recursos naturals que ha desenvolupat l'índex de l'Empremta Ecològica. L'activitat humana consumeix avui uns recursos naturals renovables equivalents al que produirien 1,7 Terres, i està esgotant el capital natural, afirma l'organització. Per aquesta raó, és necessari que cadascun de nosaltres prengui una acció per reduir la despesa.
 • Creador del concepte d'empremta ecològica: "Costa Rica està en deute amb el planeta" (31.07.2018)
  El consum de recursos naturals supera la capacitat del país per produir i regenerar el seu capital ecològic, segons Mathis Wackernagel, cofundador de la Global Footprint Network
 • Finalment, una alternativa al plàstic per etiquetar els productes ecològics (25.07.2018)
  Irònicament, les fruites i hortalisses ecològiques solen empaquetar-se i etiquetar-se amb plàstic. Però aquests envasos innecessaris i adhesius de plàstic podrien ser substituïts per una innovadora marca làser. Ho aconseguirà?
 • "El treball amb varietats locals és fonamental i estratègic” (25.07.2018)
  En el marc de la III Fira ecològica de Navarra Ecològica va venir Manuel Figueroa, productor ecològic d'Andalusia, membre del Sindicat Obrer del Camp, fundador de la cooperativa La Verde i membre de la xarxa de llavors andalusa.
 • La gamma ecològica de Pastoret (23.07.2018)
  Pastoret és una empresa familiar catalana que es dedica als lactis artesanals de qualitat des de fa anys. Ara tenen també la seva línia ecològica. Parlem amb Sara Luengo, el seu responsable de màrqueting.
 • El sector eco necessita un creixement harmònic a tota la seva cadena (23.07.2018)
  El sector ecològic espanyol porta ja diversos anys amb pujades interessants, més pronunciades al final de la cadena (consum) que en l'inici (producció) i que han posat sobre la taula la necessitat d'un creixement harmònic en tota ella i entre els “tradicionals” i els “nous” del sector bio.
 • Els ajuntaments, crucials per promoure la tornada al camp (19.07.2018)
  El principal problema per als neorurals és l'accés a la terra, i els ajuntaments poden jugar un paper clau, de mediadors, per facilitar les persones que vulguin emprendre en el rural la possibilitat de llogar o comprar terrenys erms.
 • S'emet el primer certificat d'insums segons normes UNE per a producció ecològica (09.07.2018)
  El president de Trichodex, Francisco Pérez, ha rebut aquest dilluns de mans del director de certificació del CAAE el primer certificat de normes UNE per a insums aplicables a l'agricultura ecològica. Aquestes noves normes, desenvolupades amb el consens del sector, van ser aprovades recentment pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.
 • L'agroecologia pot ajudar a frenar migracions socials (02.07.2018)
  L'agroecologia, model de producció que té en compte qüestions socials, tècniques i ambientals, comença a deixar de ser “minoritària” i es perfila com una possible opció (sobirania alimentària i apoderament) que col·labori en frenar les migracions per necessitats bàsiques.
 • Xavier Sans: “Cada pagès ha de ser capaç de desenvolupar una estratègia pròpia” (25.06.2018)
  És la persona de Catalunya que porta més recorregut en investigació en producció ecològica. Parlem amb ell en motiu dels 20 anys del Màster d’Agricultura Biològica, del qual fou un dels impulsors.
 • Un altre tipus de supermercats (22.06.2018)
  FoodCoop és una experiència empresarial d’èxit i sobretot, segons expliquen moltes entitats, una de les millors experiències socials dels EUA. A partir d’un desig comú –la bona alimentació–, en les cues per pagar, entre els passadissos del súper o gestionant els conflictes que sorgeixen s’ha recuperat la vida en comunitat, esperit escàs al cor mateix del capitalisme.
 • La producció ecològica de la vinya redueix l'ús de pesticides però no augmenta la prevalença de les plagues (19.06.2018)
  Habitualment es creu que, si bé l'agricultura ecològica redueix l'ús de pesticides, també pot augmentar les infestacions de plagues degut a que el control no químic resulta insuficient per controlar les poblacions d'aquestes plagues.
 • L’accident del porc ‘verd’ (17.06.2018)
  A Catalunya hi ha més de 5.000 granges. Només una desena són ecològiques. Menys competitives i centrades en el benestar animal, busquen una oportunitat
 • Els productors ecològics de la Cerdanya i l'Alt Urgell s'uneixen per enfortir el gremi (17.06.2018)
  L'entitat que fins ara agrupava els cerdans s'obre als alt-urgellencs i amplia els sectors de producció
1 | 2 | 3   Següent > Total pàgines: 11