Accés al contingut Accés al menú de la secció
 

Notícies de premsa

 
 • El consum s'enlaira (22.11.2017)
  EcoActivistas és el grup que dirigeix The Ecologist. En aquest petit article ens parlen de l'enlairament del sector ecològic després de l'èxit de la recent edició de BioCultura Madrid. Un èxit que crida l'atenció de les grans superfícies i dels fons d'inversió. Però el sector ecològic és, o deuria ser-ho, una mica més que “un nínxol de mercat”. Els nínxols estan bé per als morts. Però el sector “bio” està molt viu. I continua...
 • El teixit industrial ecològic creix el 13,6% el 2016 per l'entrada de grans empreses (22.11.2017)
  Augmenta el nombre d'empreses ecològiques el 2016. La demanda més gran d'aliments bio propicia aquest creixement impulsat per l'entrada de grans firmes que desenvolupen aquestes noves línies, però tampoc no s'han d'oblidar els moviments realitzats per petits productors eco.
 • Ecoviure, la fira de referència en ecologia i sostenibilitat, tornarà a Manresa el 28 i 29 d'octubre (26.10.2017)
  L'alimentació ecològica hi tindrà un pes destacat amb demostracions gastronòmiques, tallers i tastos.
 • L’escola El Submarí Lila acollirà la jornada de lliurament del Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica 2017 (19.10.2017)
  El proper dia 27 d’octubre, coincidint amb la Setmana Bio a l’escola, se celebrarà la jornada de lliurament de la V edició del Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica.
 • Un documental plasmarà la viabilitat dels menjadors escolars ecològics (29.09.2017)
  Cada vegada són més les famílies preocupades per la qualitat de l'alimentació a les escoles. Un documental farà visible desenes d'experiències en 7 autonomies que reflectiran que la transició cap a menjadors escolars ecològics és factible.
 • El cabàs, cada cop més eco (28.09.2017)
  La facturació dels productes biològics va créixer un 38% a Catalunya el 2015
 • Europa prohibeix l'ús de pesticides en zones d'interès ecològic (28.09.2017)
  El suport del Parlament Europeu a la proposta de la Comissió Europea de prohibir els plaguicides a les Superfícies d'Interès Ecològic (SIE) a partir de la PAC del 2018 no ha satisfet ningú.
 • Alemanya, la meca del menjar ecològic (14.09.2017)
  Després de tres anys de dures negociacions, la UE arriba a un acord no exempt de polèmica sobre la nova regulació d'un sector en auge a tot el món
 • La producció ecològica i les seves repercussions en l'alimentació (13.09.2017)
  Avui dia el model agrícola convencional resulta summament problemàtic, pel mal que causen els productes fitosanitaris i pels efectes d'aquests en el canvi climàtic
 • Còrdova, Lleida i Pamplona s'uniran al planter de ciutats agroecològiques (13.09.2017)
  La Xarxa de Ciutats per l'Agroecologia, a la qual es va afegir la passada setmana Valladolid, està previst que compti amb l'adhesió, aquests dies, de Còrdova, Lleida i Pamplona i, “possiblement”, Barcelona, segons ha explicat el coordinador tècnic de la Xarxa de Ciutats per l'Agroecologia, Daniel López.
 • Saragossa s'afegeix a la xarxa de ciutats per l'agroecologia com a membre fundador (28.08.2017)
  Després del congrés d'Hortes Life i les posteriors trobades tècniques que ha acollit la capital aragonesa, la pròxima cita de la Xarxa serà el 15 i 16 de setembre a València, en les jornades "Societat Civil, Alimentació i Ciutats Sostenibles"
 • SEAE proposa impulsar solucions agroecològiques per a la Xylella que eviti pesticides i l'erradicació de les plantes (21.08.2017)
  La Societat Espanyola d'Agricultura Ecològica (SEAE) proposa impulsar solucions agroecològiques per combatre la Xylella, ja que consideren que el bacteri està entre nosaltres des de fa mil·lennis i “és conseqüència del foment de pràctiques agronòmiques que han trencat l'equilibri natural a les plantacions. Erradicar-la no és possible si fem cas a la ciència i observem la dinàmica de poblacions dels insectes”.
 • El Govern preveu demanar als cossos i forces de seguretat de l'Estat que persegueixin el frau de productes ecològics (20.08.2017)
  L'esborrany de l'Estratègia de Suport a la Producció Ecològica 2017-2020 que ha preparat el Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient (MAPAMA), i que té com a principal objectiu fomentar el consum intern, contempla, entre les seves 36 línies estratègiques, establir "comunicació especial" amb els cossos i forces de seguretat de l'Estat per perseguir els "casos més greus d'ús indegut intencionat" de les mencions reservades als productes ecològics.
 • Anàlisi del nou reglament de la producció ecològica (18.08.2017)
  La indústria ecològica de molts països europeus va reaccionar amb horror quan es va assabentar que el Consell Europeu de Ministres, el Parlament de la UE i la Comissió van acordar, a porta tancada, la revisió del Reglament de producció ecològica de la UE. L'anàlisi dels resultats de les negociacions revela que hi ha bones raons per estar horroritzats. El sector ecològic tindrà dificultats en el futur. No obstant això, i donat que són necessàries nombroses esmenes, la última reunió dels ministres d'agricultura de la UE es va ajornar a l'últim moment.
 • Menjar ecològic redueix l'exposició als pesticides (08.08.2017)
  Apostar per l'alimentació ecològica, deixant de banda pesticides i altres productes químics que acaben al menjar i l'entorn, és una vella lluita de les organitzacions ecologistes. Entre elles, Greenpeace, sempre buscant la manera de fer arribar a la població el seu missatge per a així crear conscienciació social.
 • La ciutat espanyola que va aprendre de Suècia a prioritzar els aliments ecològics (08.08.2017)
  “Mollet del Vallès és una ciutat de tot just 50.000 habitants, ubicada als afores de Barcelona, que sempre ha tingut la tradició de menjar bé i protegir el terra. Però no tenia una política alimentària que vinculés als productors i als consumidors, fins fa molt poc temps.”
 • Consum: L'opinió d'Ángeles Parra (28.07.2017)
  Àngels Parra reflexiona en veu alta sobre tot el que s'està esdevenint en el consum ecològic en els últims mesos...
 • Espai social de degustació amb hort, a Riudarenes (26.07.2017)
  Emys i Astres obren un rebost a la finca Can Moragues i hi organitzen visites. La fundació Carasso finança el pla.
 • El centre d'agricultura ecològica FiBL inaugura seu a Brussel·les (26.07.2017)
  L'Institut d'Investigació d'Agricultura Ecològica (FiBL, en les seves sigles en alemany) va inaugurar una nova seu a Brussel·les, FiBl Europe, que coordinarà les activitats dels seus més de 300 investigadors per difondre informació científica sobre aquest sistema de producció en auge.
 • Bionistas assessorarà botigues eco en un mercat cada vegada més competitiu (25.07.2017)
  El consum ecològic no para de créixer a Espanya. Els punts de venda bio es diversifiquen. La forta aposta per aquests productes en la gran distribució pot posar en un compromís a la botiga tradicional ecològica. Bionistas neix amb la vocació d'assegurar la seva viabilitat en un mercat cada vegada més competitiu.
1 | 2 | 3   Següent > Total pàgines: 8