Accés al contingut Accés al menú de la secció
Producció agroalimentària ecològica  > Formació  > Postgraus / Màsters  > Postgrau en Dinamització Local Agroecològica (UAB)
 

Postgrau en Dinamització Local Agroecològica (UAB)

postgrau_UaB

 

 

La Dinamització Local Agroecològica (DLAe) pretén posar en marxa nous processos de generació de sostenibilitat en el medi rural i periurbà. Es tracta d’un paradigma alternatiu de desenvolupament basat en l’Agroecologia com a triple proposta en tant que disciplina científica, conjunt de pràctiques de maneig agrari i moviment social transformador.

Davant els desequilibris que genera el sistema agroalimentari industrial i el creixent protagonisme que estant adquirint les qüestions agroalimentàries, l’Agroecologia planteja noves iniciatives de transició social i ecològica que transcendeixen el sector agroalimentari. Des de la perspectiva de l’equitat social i la justícia ambiental, aquestes propostes pretenen incidir en la cohesió territorial i social de les àrees rurals, urbanes i periurbanes, així com en les relacions entre elles. Per fer-ho, la DLAe procura reforçar la capacitat que tenen les comunitats locals per decidir com i amb quina finalitat s’han de gestionar béns comuns tan bàsics com l’alimentació, la terra, l’aigua o les llavors.

Els objectius d'aquest postgrau són:

  • Dotar l’alumnat d’una base teòrica i pràctica sobre l’Agroecologia i les seves aplicacions en territoris rurals, periurbans i urbans.
  • Generar coneixement crític sobre les polítiques públiques, els sectors emergents i les formes d’afrontar els reptes de futur del sistema agroalimentari i els territoris rurals i periurbans.
  • Generar capacitats per a la planificació, la posada en marxa i la gestió de projectes de Dinamització Local Agroecològica.
  • Preparar a l’alumnat per a la investigació orientada a l’acció, des d’una mirada integral sobre el medi rural i periurbà.

 

 

Data d'actualització: 19.07.2017