Accés al contingut Accés al menú de la secció
Impacte gràfic de l'apartat web de la producció agroalimentària ecològica

Últimes notícies del recull de premsa

 
 • La llet ecològica, una alternativa plena de possibilitats (26.08.2016)
  El sector ecològic podria suposar una important alternativa per solucionar alguns dels problemes que afecten de forma crònica al sector lacti espanyol, però aquesta producció eco ha de millorar la seva implantació i desenvolupament perquè es converteixi en una via interessant a explorar.
 • Equador, president de la Comissió Interamericana d'Agricultura Orgànica (24.08.2016)
  La Comissió Interamericana d'Agricultura Orgànica, CIAO, és la instància tècnica que hi ha des del 2008, creada pels ministres d'Agricultura a través del Comitè Executiu de l'Institut Interamericà de Cooperació per a l'Agricultura, IICA, amb la finalitat de contribuir al comerç i al desenvolupament de l'activitat orgànica als països de les Amèriques.
 • Es pot alimentar 10.000 milions de persones només amb producció ecològica? (19.08.2016)
  El 1971, el llavors Secretari d'Agricultura dels EUA, Earl Butz, va pronunciar aquestes antipàtiques paraules: "Abans que tornem a l'agricultura ecològica en aquest país, algú ha de decidir quins 50 milions de nord-americans deixarem morir de fam o passar gana." Des d'aleshores, els crítics han seguit argumentant que l'agricultura ecològica és ineficient i requereix més superfície que l'agricultura convencional per produir la mateixa quantitat d'aliments. Per contra, els defensors han contestat que incrementant la recerca es podrien reduir les diferències de rendiment i assenyalen que l'agricultura ecològica genera beneficis mediambientals, socioeconòmics i sobre la salut que no s’aconsegueixen amb la producció convencional.
 • Puja la demanda de carn ecològica al Regne Unit (14.08.2016)
  La demanda de carn ecològica creix al Regne Unit, segons les noves dades proporcionades per Nielsen. Les vendes de carn ecològica han augmentat un 4,1 per cent des de febrer, en oposició a la tendència negativa durant el mateix període pel que fa a les vendes de carn vermella convencional, que han caigut el 8,1 per cent aquest any
 • La Seu d'Urgell promourà la primera Fira de Productes Ecològics del Pirineu (13.08.2016)
  El nou esdeveniment se celebrarà al carrer dels Canonges a l'octubre, en el marc de la Fira de Sant Ermengol. L'objectiu és potenciar els productors locals de qualitat i facilitar-los el contacte amb els consumidors

Comunicats del portal de la Producció agroalimentària ecològica