Accés al contingut Accés al menú de la secció
Producció agroalimentària ecològica

Últimes notícies del recull de premsa

 
 • El Govern lluitarà contra els “falsos bio” i donarà suport a la consolidació del sector eco (12.02.2018)
  La nova Estratègia per a la Producció Ecològica compta amb més de cent línies d'actuació per donar suport a la consolidació del sector. Entre elles, lluitar contra els “falsos bio” enfortir la confiança dels consumidors o estudiar el seu paper per crear ocupació i fixar població en el rural.
 • Els microbis del sòl substitueixen el fertilitzant (07.02.2018)
  Els microbis del sòl beneficiosos poden augmentar significativament els rendiments dels cultius alhora que redueixen la quantitat de fertilitzant. Això es mostra en un meta-estudi global realitzat per l’Institut d’Investigació d’Agricultura Orgànica FiBL i la Universitat de Basilea, que va ser publicat recentment a la prestigiosa revista “Frontiers in Plant Science”.
 • Fusions i compres marcaran l'evolució del canal especialista ecològic el 2018 (06.02.2018)
  El consum ecològic porta diversos anys amb creixements significatius de dos dígits. Aquest increment ha comportat un creixement semblant de nous punts de venda. El canal especialista eco ha iniciat un procés d'adequació dels seus models de venda i de gestió. Els experts no descarten fusions i compres al llarg d'aquest any.
 • IFOAM-UE proposa d'orientar els pagaments de la PAC cap a resultats agroecològics (05.02.2018)
  La Política Agrària Comuna està sota la lupa de molts agents degut a la seva pròxima reforma. IFOAM-UE ha elaborat un informe en el qual aborda la producció ecològica, el canvi climàtic i com una reorientació dels ajuts de la PAC podrien contribuir a mitigar els gasos d'efecte d'hivernacle.
 • Evidències científiques del benefici dels aliments ecològics (31.01.2018)
  La producció d’aliments ecològics (orgànics, segons la denominació anglosaxona) “té molts beneficis documentats i potencials per a la salut humana, i una aplicació més àmplia d’aquests mètodes de producció també en l’agricultura convencional, per exemple, en el maneig integrat de plagues, probablement beneficiï la salut humana”.

Comunicats del portal de la Producció agroalimentària ecològica