Accés al contingut Accés al menú de la secció
Producció agroalimentària ecològica

Últimes notícies del recull de premsa

 
 • Una interprofessional ecològica... factible, viable i necessària? (17.01.2018)
  El sector ecològic avança a marxes forçades. També el consum intern no para de créixer. Urgeix la necessitat de vertebrar la producció eco. El tema és complex i surt a la palestra la interprofessional, però és possible, viable i necessària? El debat està servit.
 • Ja disponible l'Ecosegell.cat, un nou recurs educatiu digital per aprendre a l'escola i a casa (14.12.2017)
  El Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) impulsa el projecte educatiu Ecosegell.cat, un recurs educatiu digital per a nens i nenes de 10 a 14 anys per treballar a les escoles els principis de la producció agrària ecològica i l’etiquetatge dels aliments bio.
 • L'agricultura ecològica a la UE necessita passió, normes clares i controls (23.11.2017)
  La seguretat alimentària i la pau global van de la mà. El nou reglament de la producció ecològica de la UE no és perfecte, però és un pas cap al sistema alimentari sostenible que necessitem, segons un grup de diputats verds del Parlament Europeu.
 • El consum s'enlaira (22.11.2017)
  EcoActivistas és el grup que dirigeix The Ecologist. En aquest petit article ens parlen de l'enlairament del sector ecològic després de l'èxit de la recent edició de BioCultura Madrid. Un èxit que crida l'atenció de les grans superfícies i dels fons d'inversió. Però el sector ecològic és, o deuria ser-ho, una mica més que “un nínxol de mercat”. Els nínxols estan bé per als morts. Però el sector “bio” està molt viu. I continua...
 • El teixit industrial ecològic creix el 13,6% el 2016 per l'entrada de grans empreses (22.11.2017)
  Augmenta el nombre d'empreses ecològiques el 2016. La demanda més gran d'aliments bio propicia aquest creixement impulsat per l'entrada de grans firmes que desenvolupen aquestes noves línies, però tampoc no s'han d'oblidar els moviments realitzats per petits productors eco.

Comunicats del portal de la Producció agroalimentària ecològica

 
 • Noves normes UNE sobre insums utilitzables en producció ecològica (21.12.2017)
  L'objectiu d'aclarir i ordenar el mercat d'aquests insums i oferir garanties als agricultors usuaris dels mateixos i es pretén que es converteixin en una referència per als productors, els fabricants d'insums i les entitats de certificació
 • L’Institut Montjuic guanya el Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica (27.10.2017)
  Avui s’ha lliurat el Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica, organitzat per la Generalitat de Catalunya i l’Associació Vida Sana. L'acte de lliurament dels premis de la V edició s’ha fet en la Societat Cooperativa d'Ensenyament El Submarí Lila (El Milà), centre que va guanyar aquest premi l’any passat.
 • Se celebra la primera Setmana Bio a l'escola (13.10.2017)
  L'objectiu és donar a conèixer la producció i l'alimentació ecològica entre els membres de la comunitat educativa. La primera edició de la Setmana Bio a l’escola tindrà lloc del 23 al 29 d’octubre