Accés al contingut Accés al menú de la secció
Producció agroalimentària ecològica

Últimes notícies del recull de premsa

 
 • Els ajuntaments, crucials per promoure la tornada al camp (19.07.2018)
  El principal problema per als neorurals és l'accés a la terra, i els ajuntaments poden jugar un paper clau, de mediadors, per facilitar les persones que vulguin emprendre en el rural la possibilitat de llogar o comprar terrenys erms.
 • S'emet el primer certificat d'insums segons normes UNE per a producció ecològica (09.07.2018)
  El president de Trichodex, Francisco Pérez, ha rebut aquest dilluns de mans del director de certificació del CAAE el primer certificat de normes UNE per a insums aplicables a l'agricultura ecològica. Aquestes noves normes, desenvolupades amb el consens del sector, van ser aprovades recentment pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.
 • L'agroecologia pot ajudar a frenar migracions socials (02.07.2018)
  L'agroecologia, model de producció que té en compte qüestions socials, tècniques i ambientals, comença a deixar de ser “minoritària” i es perfila com una possible opció (sobirania alimentària i apoderament) que col·labori en frenar les migracions per necessitats bàsiques.
 • Xavier Sans: “Cada pagès ha de ser capaç de desenvolupar una estratègia pròpia” (25.06.2018)
  És la persona de Catalunya que porta més recorregut en investigació en producció ecològica. Parlem amb ell en motiu dels 20 anys del Màster d’Agricultura Biològica, del qual fou un dels impulsors.
 • Un altre tipus de supermercats (22.06.2018)
  FoodCoop és una experiència empresarial d’èxit i sobretot, segons expliquen moltes entitats, una de les millors experiències socials dels EUA. A partir d’un desig comú –la bona alimentació–, en les cues per pagar, entre els passadissos del súper o gestionant els conflictes que sorgeixen s’ha recuperat la vida en comunitat, esperit escàs al cor mateix del capitalisme.

Comunicats del portal de la Producció agroalimentària ecològica

 
 • La Taula Agrària acorda fer front comú per defensar la vinya ecològica (06.07.2018)
  La consellera d’Agricultura sol·licitarà a Madrid que es mantingui el suficient nombre de fitosanitaris amb coure per lluitar contra el míldiu de la vinya.
 • Setmana Bio 2018: Obert el període pels organitzadors d’activitats (20.06.2018)
  La Setmana Bio per l’alimentació ecològica és un esdeveniment en el que es celebraran tot un conjunt d’activitats per tot el territori català, amb l’objectiu comú de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques entre la població. El programa d’activitats serà molt variat i la seva proposta i organització anirà a càrrec de qualsevol persona o entitat interessada en aquest objectiu.
 • Publicat el Reglament (UE) 848/2018 sobre producció ecològica i etiquetatge dels productes ecològics (14.06.2018)
  La nova normativa europea de producció ecològica que s'aplicarà a partir de l'1 de gener del 2021 ja ha sigut publicada al diari oficial de la Unió Europea amb el títol següent: Reglament (UE) 2018/848 del Parlament Europeu i del Consell, de 30 de maig de 2018, sobre producció ecològica i etiquetatge dels productes ecològics i pel qual es deroga el Reglament (CE) 834/2007 del Consell.